ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Υλικά
Δόση για ταψί κουζίνας
Μία μεγάλη κολοκύθα κίτρινη. Την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι και στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά
Μίγμα:
8 αυγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ λίτρο γάλα τα χτυπάμε όλα μαζί.

Εκτέλεση
Μέσα σε αυτό το μίγμα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια του καφέ σιμιγδάλι, λίγα κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη, μια κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ αρωματισμένο και το υπόλοιπο γάλα (άλλο ½ λίτρο). 1-2 βανίλιες επίσης.
Τα χτυπάμε όλα μαζί, ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνε λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο να απλωθεί παντού, πασπαλίζουμε αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα, χωρίς να το ανακατέψουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να μην έχει καθόλου υγρά.

FacebookYoutube

Newsletter

Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο και το email σας για να λαμβάνετε νέα του Συλλόγου μας

 

banner2