Την Κυριακή 24/2 οι Νιγριτινοί της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Νιγρίτας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στον Ι. Ναό του Παπαφείου Ιδρύματος.

Κατόπιν στο κατάμεστο εντευκτήριο του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η κυρίως εκδήλωση, όπου μετά τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Γιώργου Κατσικαρίδη, ο αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Σμυρλής εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, με αναφορές στα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προσκεκλημένου μας Φιλολόγου-Θεολόγου και Λαογράφου από την Αρναία Χαλκιδικής κ. Δημητρίου Κύρου, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα, στην ζωή και την δράση του καπετάν Γιώργη Γιαγκλή, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του αγώνα του.

Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τυχερός ήταν ο μαέστρος της χορωδίας μας Γιάννης Βαγενάς ο οποίος παρέλαβε το χρυσό φλουρί προσφορά του συμπατριώτη μας Θωμά Πάτρα. Η εκδήλωση έκλεισε η χορωδία μας με ηρωικά τραγούδια της εποχής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Σερρών κ. Βλαχμπεης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σεραΐκών συλλόγων κ. Νούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Τερπνιωτών κ. Τσελεμπής και ο εκπρόσωπος του συλλόγου του Αγίου Πνεύματος κ. Σαμαράς.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

FacebookYoutube

Newsletter

Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο και το email σας για να λαμβάνετε νέα του Συλλόγου μας

 

banner2